ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Academia de Științe a Moldovei a lansat o pagină de internet dedicată independenței țării

19:03 | 19.08.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 19 aug. /MOLDPRES/. Academia de Științe a Moldovei a lansat oficial astăzi, cu ocazia aniversării a 30 de ani de la proclamarea independenței Republicii Moldova, pagina web moldova-independenta, transmite MOLDPRES.

Elaborarea paginii aniversare face parte din programul de acțiuni, aprobat prin Hotărârea de Guvern din 16 iunie curent cu privire la Programul național de acțiuni consacrate sărbătoririi a 30 de ani de la proclamarea independenței țării. În temeiul acestei hotărâri, Prezidiul Academiei de Științe a Moldovei a instituit un grup de lucru pentru elaborarea paginii web.

Potrivit Lilianei Condraticova, secretar științific general al Academiei de Științe, la elaborarea paginii web s-a lucrat timp de două luni în bază de voluntariat și ea este rezultatul unei bune cooperări între institutele din subordinea AȘM. „A fost un lucru făcut din pasiune, o exprimare a dragostei de țară pe care o simțim cu toții. Secretul bunei colaborări între institutele academice se află tocmai în pasiunea pentru munca pe care o facem, o formă de patriotism față de statul moldovean”, a declarat în luarea sa de cuvânt Liliana Condraticova.

La pagina de internet dedicată aniversării a 30 de ani de la proclamarea independenței Republicii Moldova au contribuit patru academicieni, cinci membri corespondenți ai Academiei de Științe, nouă doctori habilitați și mai mulți rectori și prorectori ai instituțiilor de învățământ din țară. Aceștia au prezentat, la diferite compartimente, principalele evoluții ale științei, economiei, societății, istoriei contemporane, în cele trei decenii de existență a statului moldovean. “Această pagină web reprezintă începutul unei adevărate enciclopedii virtuale moldovenești”, a conchis Condraticova.

Foto: pinterest.com

img21006053

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!