ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Guvernul a decis asupra acordului moldo-german de conversiune a permiselor de conducere

15:54 | 19.08.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 19 aug. /MOLDPRES/. Cabinetul de miniştri, întrunit astăzi în şedinţă, a aprobat decizia cu privire la inițierea negocierilor asupra proiectului Acordului dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Republicii Federale Germania privind conversiunea permiselor de conducere, transmite MOLDPRES.

Conform hotărârii Executivului, se ia act de proiectul Acordului dintre guvernele celor două țări privind conversiunea permiselor de conducere. Ulterior, se inițiază negocierile asupra proiectului acestui document.

Necesitatea iniţierii acordului respectiv a fost formulată de autorităţile germane, în urma mai multor solicitări ale cetăţenilor ţării noastre stabiliţi în Germania.

Conform documentului, părțile semnatare ale acordului vor recunoaște reciproc, în scopul conversiunii, permisele de conducere neprovizorii și valabile. La cererea autorităților, va fi nevoie de prezentat un certificat medical de specialitate, care să confirme aptitudinile fizice și mentale. 

De asemenea, titularul permisului de conducere care urmează a fi convertit, va fi nevoit să suporte taxele interne stabilite de autorități. Totodată, pe perioada procedurilor de conversiune a permiselor de conducere, autoritățile competente vor ridica permisele și le vor transmite ulterior prin canalele diplomatice, însoțite de documentația respectivă.

Prezenta hotărâre intră în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

Foto simbol

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!