ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Premierul Natalia Gavrilița a discutat cu ambasadoarea Germaniei și cu un expert al German Economic Team (GET)

15:48 | 19.08.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 19 aug. /MOLDPRES/. Prim-ministrul Natalia Gavrilița a avut ieri o întrevedere cu Angela Ganninger, ambasadoarea Germaniei în Republica Moldova, și Ricardo Giucci, expert în cadrul German Economic Team (GET), transmite MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a Guvernului.

Natalia Gavrilița a mulțumit pentru asistența umanitară acordată de partea germană în lupta cu virusul COVID-19, dar și pentru asistenţa de dezvoltare oferită țării noastre.

Ambasadoarea a subliniat importanța consolidării dialogului politic la nivel înalt și restabilirii pe deplin a cooperării Republicii Moldova cu Uniunea Europeană, în procesul derulării transformărilor democratice.

În acest context, Gavrilița a solicitat echipei GET suport în efectuarea unei analize complexe a sectoarelor din sfera serviciilor și producțiilor locale care ar putea fi exportate pe piețele europene.

„Vom face o analiză minuțioasă a sectoarelor de servicii și producție, în care țara noastră este competitivă și corelată cu necesitatea piețelor europene. Astfel, ne propunem să ajutăm companiile moldovenești să folosească la maxim oportunitățile oferite de Acordul de Asociere”, a spus prim-ministrul.

Expertul GET, Ricardo Giucci, a menționat disponibilitatea echipei de a menține dialogul continuu cu decidenții politici de rang înalt, de a coopera în continuare cu instituții de cercetare economică din Moldova și de a contribui la consolidarea legăturilor cu organizațiile internaționale și societatea civilă.

Foto: Guvern

img21006059

img21006059

img21006059

img21006059

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!