ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

R. Moldova inițiază negocieri cu Germania privind recunoașterea reciprocă a permiselor de conducere

17:13 | 19.08.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 19 aug. /MOLDPRES/. Permisele de conducere eliberate de autoritățile Republicii Moldova și Germaniei vor putea fi recunoscute reciproc pe teritoriul ambelor state, cu omologarea examenului teoretic, urmând ca examenul practic să fie susținut în mod obligatoriu, a relatat agenției MOLDPRES Direcţia comunicare și protocol a Executivului.

În ședința de Guvern de astăzi a fost aprobată inițierea negocierilor asupra proiectului Acordului dintre  cele două state privind conversiunea permiselor de conducere.

Inițiativa a fost lansată de partea germană, în urma multiplelor solicitări ale cetățenilor moldoveni privind recunoașterea permiselor de conducere naționale ale Republicii Moldova pe teritoriul Germaniei. 

Menționăm că permisele de conducere auto vor putea fi convertite doar pentru cetățenii moldoveni sau germani care au reședință pe teritoriul celeilalte țări.

Foto: Guvern

img21006066

img21006066

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!