ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

La centrul COVID-19 de la Moldexpo a fost suplimentat numărul paturilor

09:16 | 20.08.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 20 aug. /MOLDPRES/. La Centrul COVID-19 de la Moldexpo au fost activate suplimentar trei secții cu 200 de paturi și 18 paturi de terapie intensivă și reanimare, transmite MOLDPRES.

Capacitatea deplină a Centrului COVID-19 este de 340 de paturi de staționar (pentru tratament) și 100 paturi de triaj. În cadrul secției de terapie intensivă vor putea fi suplinite 24 de paturi.

Potrivit primarului capitalei, Ion Ceban, autoritățile municipale „urmăresc cu îngrijorare evoluția epidemiologică a noilor cazuri de coronavirus”, iar specialiștii în sănătate publică au atenționat oficialitățile statului despre izbucnirea unui nou val de COVID-19, val predominat de noua tulpină Delta.

Edilul a anunțat că „a fost actualizat Planul de răspuns și control al infecției COVID-19 în Chișinău, plan care prevede activarea graduală a altor instituții medicale strategice pentru tratamentul pacienților cu coronavirus”.

Ceban a declarat că toate acțiunile municipalității vor fi discutate, sâmbătă, 21 august, la ședința Comisiei extraordinare de sănătate publică a municipiului Chișinău.

Foto: facebook.com

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!