ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Tesla va construi un robot umanoid

11:26 | 20.08.2021 Categorie: Externe

Washington, 20 aug. /MOLDPRES/. Elon Musk, fondatorul şi directorul general al Tesla, a prezentat joi un proiect de robot umanoid metalic, care va fi capabil să îndeplinească sarcini repetitive şi va fi realizat folosind aceeași tehnologie ca şi în cazul vehiculelor semi-autonome ale companiei, relatează AFP, preluat de AGERPRES și MOLDPRES.

El a promis pentru anul viitor un prim prototip al "Tesla Bot", care va avea cinci degete la mâini şi o siluetă androgină alb-negru.

"Tesla este cu siguranţă cea mai importantă companie de robotică din lume, deoarece maşinile sunt roboţi semi-conştienţi pe roţi, cu un computer de bord dedicat conducerii autonome", a argumentat Elon Musk în cadrul unui eveniment online dedicat progreselor companiei sale în materie de inteligenţă artificială.

"Este logic să dai o formă umanoidă", a adăugat el.

Scopul prezentării, care s-a axat în principal pe dezvoltarea tehnologiilor de conducere autonomă, a fost de a atrage noi ingineri.

Tesla face obiectul unor anchete în legătură cu sistemele sale de asistenţă a conducătorului auto "Autopilot" şi "Full Self driving" (FSD). Ele sunt acuzate că îi induc în eroare pe şoferi, care cred că vehiculele se pot conduce aproape singure.

Acest subiect nu a fost însă abordat în timpul conferinţei de două ore şi jumătate, care a inclus întrebări din partea publicului, difuzate în direct online.

Elon Musk, care a afirmat că "Tesla Bot" va fi "prietenos", a vorbit şi despre "implicaţiile profunde pentru economie", deoarece "economia se bazează pe muncă". El prevede astfel o lume în care efortul fizic nu va mai fi obligatoriu, ci "o alegere".

Foto: awsforwp.com

img21006082

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!