ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Centrul municipiului Ungheni se modernizează datorită asistenței financiare a UE

12:21 | 20.08.2021 Categorie: Regiuni

Chişinău, 20 aug. /MOLDPRES/. Centrul municipiului Ungheni s-a transformat într-un șantier de construcții. Mai multe proiecte de infrastructură sunt realizate în paralel în centrul orașului datorită asistenței financiare a Uniunii Europene. Investiția, în valoare totală de 1.375.400 euro, este realizată în cadrul Programului EU4Moldova: Regiuni-cheie, finanţat de UE şi implementat de Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) şi Fondul Naţiunilor Unite pentru Copii (UNICEF) Moldova, transmite MOLDPRES. 

„Mă bucur că centrul municipiului Ungheni va deveni un spaţiu prietenos oamenilor, un loc de atracție atât pentru ungheneni, cât și pentru cei ce vizitează Ungheniul. Suntem recunoscători Uniunii Europene, Programului EU4Moldova: Regiuni-cheie pentru suportul acordat în modernizarea Pieței Independenței și reabilitarea străzii centrale. Cu siguranță, de acum încolo Ungheniul va avea o altă față grație acestui suport, iar unghenenii vor avea încă un motiv de mândrie. Ceea ce se realizează azi la Ungheni este un exemplu elocvent de colaborare cu Uniunea Europeană, partenerul nostru de nădejde”, a declarat Alexandru Ambros, primarul municipiului Ungheni.

Un alt proiect de infrastructură aflat în plină desfășurare în municipiul Ungheni vizează reabilitarea străzii Naționale și amenajarea parcărilor adiacente. Strada Națională este strada principală a municipiului și una dintre cele mai lungi din oraș. Aici sunt amplasate cele mai multe instituții publice, organizații ce prestează servicii cetățenilor și activează cei mai mulți agenți economici din oraș.

Investiția UE în aceste proiecte este de 1.168.546 de euro, a Primăriei Ungheni – 116.854 de euro și PNUD – 90.000 de euro.

„Cu asistenţa financiară a Uniunii Europene, promovăm un concept extins de modernizare a centrului administrativ, istoric și cultural al municipiului Ungheni. Ne propunem transformarea centrului regiunii-cheie într-un spațiu modern, multifuncțional, prietenos oamenilor și, nu în ultimul rând, mediului. Noile investiții vor ajuta municipiul Ungheni să se dezvolte și să devină atrăgător pentru investitori și turiști”, a rezumat Alexandru Pelivan, managerul Programului EU4Moldova: Regiuni-chieie.

Foto: PNUD

img21006083

img21006083

img21006083

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!