ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Agenției pentru Eficiență Energetică

12:28 | 20.08.2021 Categorie: Comunicate

Istorii de succes: Reabilitarea energetică a clădirii Liceului Teoretic din com. Grătiești, mun. Chișinău

Chişinău, 20 aug. /MOLDPRES/. Izolarea termică a pereților clădirii instituției educaționale pe o suprafață de 1 467,68 m2, reprezintă măsura implementată cu suportul Agenției pentru Eficiență Energetică în cadrul proiectului „Reabilitarea energetică a clădirii Liceului Teoretic „Grătiești”, din comuna Grătiești, municipiul Chișinău. Acest proiect a rezultat cu economii de energie de 118 922,5 kWh/an, economii financiare de 133 235 lei/an și reducerea emisiilor de CO2 cu aproximativ 24,97 tone/an. Pentru realizarea acestor măsuri de reabilitare energetică a fost alocat un buget 1 493 922 lei.

Menționăm, că AEE are misiunea de a implementa politica de stat în domeniul eficienței energetice, performanței energetice a clădirilor, precum și a valorificării surselor de energie regenerabilă, inclusiv prin atragerea și gestionarea resurselor financiare în vederea finanțării proiectelor în domeniile respective într-un mod durabil din punct de vedere al mediului înconjurător și a schimbărilor climatice.

 

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!