ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

China le dă voie cuplurilor să aibă trei copii

12:34 | 20.08.2021 Categorie: Externe

Beijing, 20 aug. /MOLDPRES/. China și-a revizuit legislația și le va permite cetățenior să aibă până la trei copii, măsura fiind luată pentru a spori rata natalității, informează BBC, preluat de digi24.ro și MOLDPRES.

Decizia a fost luată vineri, la Congresul Național.

Autoritățile chineze anunțaseră încă din luna mai că le vor permite cuplurilor să aibă până la trei copii, însă această decizie a devenit lege abia acum.

Vineri au fost adoptate și alte decizii menite să crească rata natalității și să "reducă povara" creșterii unui copil, informează agenția Xinhua. Printre acestea se numără eliminarea "taxei de mentenanță socială" - o penalitate pe care cuplurile trebuiau s-o plătească dacă nu respectau limita de copii, încurajarea guvernelor locale de a oferi concediu de creștere a copilului, precum și extinderea drepturilor femeilor la locul de muncă. Totodată, autoritățile s-au angajat că îmbunătățească infrastructura dedicată creșterii unui copil.

Datele ultimului recensământ arată o scădere drastică a ratei natalității. În 2016, China a renunțat la politica unicului copil, veche de zeci de ani, și le-a permis cetățenilor să aibă doi copii. Cu toate acestea, această schimbare nu a dus la o creștere sustenabilă a nașterilor.

Foto: asia.nikkei.com

img21006088

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!