ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

O treime din drumul de ocolire a orașului Sângerei a fost reabilitat

12:35 | 20.08.2021 Categorie: Regiuni

Chişinău, 20 aug. /MOLDPRES/. Lucrările de reabilitare a drumului de ocolire a orașului Sângerei și segmentului Prepelița – Sărătenii Vechi, parte a traseului național R6 Chișinău-Orhei-Bălți, sunt realizate în proporţie de peste 30%. Despre aceasta s-a discutat în cadrul unei întrevederi a reprezentanților Administrației de Stat a Drumurilor (ASD) cu antreprenorul, transmite MOLDPRES.

“Lucrările de reabilitare a drumului național sunt divizate în două loturi cu o lungime totală de circa 30 km și înregistrează un progres de execuție de peste 31%. În prezent, antreprenorul execută lucrări de construcție a terasamentelor și sistemelor de drenaj, așternere a stratului de binder și stratului reciclat, amenajare a intersecțiilor și acceselor la proprietăți, cât și reparație a podurilor și podețelor”, indică ASD.

Antreprenorul și-a asumat obligația să finalizeze integral lucrările contractuale până în luna martie a anului 2022.

Proiectul are o valoare de circa 36 milioane de euro, alocați Guvernului Republicii Moldova de către Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare.

Foto: ASD

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!