ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

România menține Republica Moldova pe lista statelor cu incidență redusă de coronavirus

13:40 | 20.08.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 20 aug. /MOLDPRES/. Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență al României a actualizat lista țărilor cu risc epidemiologic, pe coduri de culori – roșu, galben și verde, în funcție de incidența cazurilor de Covid-19. Astfel, Republica Moldova rămâne în zona verde, în conformitate cu rata scăzută de incidență de coronavirus cumulată, transmite MOLDPRES.

Potrivit noilor reglementări sanitare, Turcia și Grecia, două țări preferate de români pentru vacanțe, rămân în  lista roșie, persoanele care se întorc pe teritoriul statului român din aceste state intră automat în carantină. Testul negativ nu mai scutește persoanele de intrarea în carantină.

Dacă țara din care vine persoana respectivă este în zona galbenă, aceasta nu intră în carantină dacă este vaccinată sau prezintă un test PCR, nu mai vechi de 72 de ore.

Măsura carantinei se aplică pentru 14 zile, dar rămâne valabilă şi prevederea potrivit căreia dacă o persoană carantinată face un test COVID-19 în a opta zi de carantină şi rezultatul e negativ poate ieşi din carantină în a zecea zi. Sunt scutiți de carantină cei care stau mai puțin de 3 zile pe teritoriul României.

Noua listă intră în vigoare din data de 22 august.

Foto: 10tv.md

img21006097

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!