ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova și Banca Mondială vor impulsiona activitățile ce vizează proiectele de infrastructură

15:54 | 20.08.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 20 aug. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut astăzi o întrevedere cu noua directoare de țară a Băncii Mondiale, Inguna Dobraja. În cadrul discuțiilor au fost abordate cele mai importante subiecte ce țin de cooperarea țării noastre cu instituția financiară mondială, comunică MOLDPRES cu referire la Serviciul de presă al Președinției.

Șefa statului a accentuat în cadrul întrevederii că noua guvernare de la Chișinău are un program orientat să transforme calitativ Republica Moldova, iar partenerii de dezvoltare sunt invitați să susțină autoritățile în acest sens. „Banca Mondială este deschisă să ofere, în continuare, asistență pentru Republica Moldova, un nou cadru de parteneriat urmând să fie elaborat în timpul apropiat. Printre domeniile de interes reciproc, unde mizăm pe sprijinul Băncii Mondiale, am menționat agricultura, energetica, mediul, dar și sistemul de protecție socială, sănătatea și digitalizarea”, a subliniat Maia Sandu.

Pentru a face mai eficientă cooperarea dintre Republica Moldova și Banca Mondială, oficialii au agreat că este nevoie de consolidarea capacităților de implementare a proiectelor în derulare și a celor noi. „Aceasta ne va permite să asigurăm realizarea tuturor lucrărilor în termenele stabilite. La fel, am convenit să impulsionam activitățile ce vizează proiectele de infrastructură, care sunt cele mai așteptate de cetățeni”, a menționat președintele Republicii Moldova.

Foto: Președinția

img21006102

img21006102

img21006102

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!