ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Vicepremierul Vlad Kulminski a discutat cu președinții raioanelor cu localități amplasate în perimetrul Zonei de Securitate

17:32 | 20.08.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 20 aug. /MOLDPRES/. Viceprim-ministrul pentru reintegrare Vlad Kulminski a purtat astăzi, în format on-line, discuții cu președinții de raioane care includ în componența lor localități situate în perimetrul Zonei de Securitate, comunică MOLDPRES cu referire la Biroul politici de reintegrare.

Reuniunea a fost inițiată de către vicepremier având drept obiectiv efectuarea unui schimb de informații cu privire la situația curentă la nivel local, cele mai stringente probleme de interes comunitar, precum și evidențierea priorităților Guvernului Republicii Moldova pe dimensiunea promovării politicilor de reintegrare a țării.

Au fost oferite asigurări în privința disponibilității de a acorda sprijin plenar din partea vicepremierului și a Biroului politici de reintegrare în identificarea soluțiilor viabile la problemele invocate, cu antrenarea în proces a și a altor autorități publice competente.

De asemenea, reprezentanții autorităților administrației publice locale au fost încurajați să fie proactivi și să intervină cu propuneri de proiecte cu impact social-economic major, cu participarea la competițiile de proiecte finanțate prin programe guvernamentale, naționale și internaționale, din partea Biroului fiind prezentă deschiderea de a oferi consiliere și suport metodologic în acest sens.

În timpul apropiat urmează a demara vizitele de documentare în teritoriu, cu participarea vicepremierului și a funcționarilor Biroului politici de reintegrare.

Foto: Biroul de reintegrare

img21006106

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!