ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La Leova au fost inaugurate două proiecte de dezvoltare susţinute de UE

10:17 | 21.08.2021 Categorie: Regiuni

Chişinău, 21 aug. /MOLDPRES/. În raionul Leova au fost inaugurate proiectele “Îmbunătățirea serviciilor de alimentare cu apă a localităților Iargara, Filipeni, Romanovca și Cupcui’’ și “Extinderea sistemului de canalizare în orașul Leova: Construcția stației de pompare a apelor uzate în orașul Leova”. Conform specialiştilor, implementarea cu succes a acestor proiecte a favorizat mediul de trai al beneficiarilor, oferindu-le accesul la apă potabila și servicii de canalizare de calitate, transmite MOLDPRES.

Datorită acestui proiect, peste 12 mii de cetățeni din localitățile Iargara, Filipeni, Romanovca şi Cupcui din raionul Leova vor beneficia de servicii de apă îmbunătățite. Proiectul a fost implementat cu susținerea Uniunii Europene.

Potrivit Agenției de Dezvoltare Regională (ADR) Sud, rețeaua de apeduct are o lungime de 99 km. Lucrările de construcție în cadrul proiectului au demarat în septembrie anul 2020, costul lucrărilor de construcție în cadrul proiectului fiind de peste 91 de milioane de lei, dintre care circa 10 mln de lei reprezintă contribuția locală a beneficiarilor.

În cadrul acestei măsuri investiționale, antreprenorul contractat a mai construit două rezervoare de apă și cinci instalații de dezinfectare a apei cu hipoclorit de sodiu. Proiectul prevede, de asemenea, branșarea a 3 409 consumatori la rețelele de distribuție a apei nou-construite.

Proiectul "Îmbunătățirea serviciilor de alimentare cu apă a localităților Iargara, Filipeni, Romanovca și Cupcui din raionul Leova" este finanțat de Uniunea Europeană și implementat de ADR Sud și proiectul „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova" (MSPL). Proiectul MSPL este finanțat de Ministerul German pentru Cooperare Economică și Dezvoltare și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei Moldova în parteneriat cu ministerele Agriculturii și Industriei Alimentare, Infrastructurii și Dezvoltării Regionale și cel al Mediului.

Foto: ADR Sud

img21006113

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!