ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Circulația rutieră pe str. Ion Creangă din capitală va fi reluată mâine, în regim de testare

12:25 | 21.08.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 21 aug. /MOLDPRES/. Primăria Chișinău a anunțat reluarea circulației rutiere pe str. Ion Creangă din capitală, începând de mâine, traficul va fi efectuat în regim de testare, transmite MOLDPRES.

Potrivit municipalității, antreprenorul execută astăzi lucrări de așternere a ultimului strat de asfalt urmând ca restul lucrărilor de anvergură să fie efectuate pe trotuare. „Strada rămâne încă șantier de lucru. Scopul nostru a fost ca să facem tot posibilul ca până la 1 septembrie carosabilul să fie reparat și accesibil”, a precizat sursa citată.

Pe parcursul zilei de astăzi, accesul autovehiculelor și al transportului public este restricționat iar mâine, 22 august, circulația va fi reluată. Reprezentanții antreprenorului și ai Direcției Generale Transport Public și Căi de Comunicație vor monitoriza comportamentul carosabilului în timpul circulației rutiere de testare. 

Conform informațiilor prezentate de municipalitate, antreprenorul va repara căile de acces în curți și va amenaja spațiile verzi. O parte din parcarea din preajma parcului Dendrariu va fi amenajată temporar în pietriș, iar în primăvară - total.

Pe str. Ion Creangă din Chișinău au fost executate lucrări de schimbare a tuturor rețelelor subterane și amenajarea trotuarelor, evacuarea gheretelor și reparația zonelor adiacente. Efectuarea acestor lucrări a fost planificată pentru o durată de cinci luni, până în aprilie anul viitor.

Foto: newsmaker.md

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!