ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Fiscul îndeamnă contribuabilii la onorarea obligațiilor față de Bugetul public

12:05 | 21.08.2021 Categorie: Economie

Chişinău, 21 aug. /MOLDPRES/. Serviciul Fiscal de Stat (SFS) a îndemnat astăzi contribuabilii să evite generarea  neîntemeiată a stării de insolvabilitate, cu scopul de a se eschiva de la onorarea obligațiilor față de Bugetul public național sau alți creditori, transmite MOLDPRES.

Potrivit SFS, în perioada 1 ianuarie-15 august curent, au fost întocmite 20 de procese-verbale cu privire la constatarea infracțiunii, prin care s-a stabilit că în acțiunile unor contribuabili și/sau a persoane cu funcție de răspundere au fost întrunite elementele constitutive ale infracțiunilor de insolvabilitate intenționată sau insolvabilitate fictivă.

“Constatarea infracțiunilor s-a efectuat în temeiul prevederilor Codului de procedură penală și ale celui fiscal, conform cărora organul fiscal este împuternicit cu funcția de constatare a infracțiunilor prevăzute de art. 252 “Insolvabilitatea intenționată” și art. 253 „Insolvabilitatea fictivă” din Codul penal”, indică Serviciul Fiscal.

Procesele-verbale cu privire la constatarea infracțiunii au fost remise organului de urmărire penală al Serviciului Fiscal de Stat, iar ca rezultat au fost inițiate 20 de cauze penale în temeiul Codului penal.

Foto simbol

img21006118

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!