ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Eficientizarea energetică a Centrului de sănătate Şoldăneşti este un proiect durabil

14:11 | 21.08.2021 Categorie: Regiuni

Chişinău, 21 aug. /MOLDPRES/. O echipă de specialiști ai Agenţiei de Dezvoltare Regională (ADR) Centru au întreprins ieri o vizită de lucru la Centrul de sănătate din Șoldănești, unde au inițiat un proces de evaluare a investițiilor făcute în cadrul proiectului de dezvoltare regională vizând eficientizarea energetică a edificiului acestui Centru, transmite MOLDPRES.

În urma analizei impactului asupra grupului-țintă s-a constatat o schimbare evidentă a condițiilor de muncă, precum și sporirea confortului termic atât pentru angajații Centrului nominalizat, cât și pentru persoanele care beneficiază de serviciile medicale primare.

Obiectivul general a proiectului a ținut de creșterea eficienței energetice a clădirii și calității serviciilor medicale primare, prin reabilitarea, extinderea surselor de energie utilizată și reducerea consumului de energie termică. Specialiștii au analizat acțiunile întreprinse de factorii locali pentru atingerea obiectivului proiectul, precum și a indicatorilor de progres.

Conducerea Centrului de sănătate a comunicat că post-implementare nu s-a efectuat o expertiză tehnică și audit energetic al clădirii, însă deja au fost constatate cheltuieli minimizate la consumul de energie electrică și agent termic.

În urma discuțiilor din teritoriu, va fi elaborat un raport de evaluare a proiectului, care va conține observațiile și recomandările necesare pentru buna implementare a proiectelor de dezvoltare regională ce vor fi realizate ulterior în centrul țării. Vizite similare au loc la un șir de proiecte regionale implementate în perioada 2017-2020.

Valoarea lucrărilor executate aici a fost de 3,97 mln de lei, bani oferiți din Fondul Național de Dezvoltare Regională, dintre care 200 de mii constituie contribuția Consiliului raional Șoldănești.

Foto: ADR Centru

img21006123

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!