ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Viceprim-ministrul pentru reintegrare a vizitat localitățile Coșnița, Cocieri și Molovata Nouă din raionul Dubăsari

21:59 | 21.08.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 21 aug. /MOLDPRES/. Viceprim-ministrul Vlad Kulminski împreună cu șeful Biroului politici de reintegrare Alin Gvidiani au efectuat o vizită de lucru în s. Coșnița din raionul Dubăsari, unde s-au întâlnit cu președintele raionului, reprezentanți ai administrației publice locale, locuitori și agenți economici din regiune, proprietarii de terenuri agricole situate după traseul Rîbniţa-Tiraspol, comunică MOLDPRES cu referire la Biroul politici de reintegrare.

În cadrul evenimentului, vicepremierul a enunțat direcțiile prioritare de activitate ale Guvernului Republicii Moldova, printre acestea figurând promovarea unor politici coerente în domeniul reintegrării țării și sporirea atractivității malului drept al Nistrului pentru cetățenii de pe partea stângă urmare a implementării unor proiecte de dezvoltare durabilă.

Pe parcursul discuțiilor au fost abordate mai multe probleme stringente cu care se confruntă populația, antreprenorii și fermierii ce dețin terenuri agricole, printre acestea fiind și subiectul controalelor amănunțite la traversarea prin posturile vamale interne, în dezbateri fiind implicați pentru clarificări reprezentanții Serviciului Vamal și ai Serviciului Fiscal de Stat, precum și s-a convenit că în timpul apropiat va fi convocată o nouă reuniune de lucru interinstituțională pentru a analiza detaliat esența problemei și a genera opțiuni de soluționare, cu operarea, după caz, a ajustărilor de resort la cadrul normativ în vigoare.

Ulterior, viceprim-ministrul a efectuat o vizită de documentare în localitățile Cocieri și Molovata Nouă unde a fost pus la curent cu problemele de actualitate din aceste localități și cu funcționalitatea instituțiilor primordiale (grădinițe, școli, case de cultură, instituții medicale), fiind evidențiate oportunitățile de promovare a noi proiecte de dezvoltare și de modernizare, cu impact social comunitar.

În context, vicepremierul pentru reintegrare a enunțat necesitatea conlucrării permanente întru rezolvarea problemelor existente și dezvoltarea noilor proiecte strategice (de exemplu, deschiderea unui Centru Multifuncțional în s. Coșnița, lansarea subzonei Pârâta a Zonei Economice Libere ,,Bălți”), precum și a relevat deschiderea Guvernului și a Biroului politici de reintegrare de a oferi sprijin constant în realizarea obiectivelor trasate în comun.

Foto: Biroul politici de reintegrare

img21006133

img21006133

img21006133

img21006133

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!