ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Comunicat de presă al Poliției de Frontieră

09:02 | 22.08.2021 Categorie: Comunicate

Situația la frontieră, în ultimele 24 de ore (21-22 august 2021)

Chişinău, 22 aug. /MOLDPRES/. În ultimele 24 de ore, în punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 47 308 traversări. Pe sensul de intrare în Republica Moldova s-au înregistrat 21 479 traversări persoane, dintre care 10 164 treceri la frontiera moldo-română, 5 768 treceri la frontiera cu Ucraina și 5 547 treceri aeriene.

Cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei (intrare în Republica Moldova) rămân a fi:
PTF Aeroportul Internațional Chișinău – 5 547 traversări persoane;
PTF Leușeni – 3 749 traversări persoane;
PTF Sculeni – 2 188 traversări persoane;
PTF Cahul – 1 893 traversări persoane;
PTF Giurgiulești - Galați - 1 385 traversări persoane;

Pe parcursul a 24 de ore, polițiștii de frontieră au înregistrat următoarele acțiuni ilegale:
- șase persoane au încălcat regimul zonei de frontieră și cel al punctelor de trecere;
- două documente de călătorie falsificate;
- trei cetățeni străini au încălcat termenul de ședere pe teritoriul R. Moldova;
- trei persoane și un mijloc de transport, identificate cu consemn național;
- 208 persoane au fost documentate pentru nerespectarea măsurilor de profilaxie, prevenire și/sau combatere a bolilor epidemice (art. 76' al CC al RM);

În punctele de trecere a frontierei au fost supuse screeningului 47 308 persoane și completate 2 733 fișe epidemiologice individuale. La trecerea frontierei de stat nicio persoană nu a prezentat simptome ale infecției de tip Covid-19 (febră, rinoree, tuse seacă).

Ofițerii de la Linia Verde a Poliției de Frontieră (022 259 717), în decursul a 24 ore au înregistrat 20 apeluri de la cetățeni, unde s-au oferit consultații vizavi de situația de la frontiera de stat, condițiile de traversare și riscurile în contextul măsurilor aplicate privind diminuarea răspândirii COVID-19.

NOTĂ: Poliția de Frontieră în continuare activează la capacitate în vederea diminuării riscului de răspândire a infecției de tip nou Coronavirus, în special la punctele de trecere a frontierei de stat, dar și se respectă măsurile de protecție individuală a personalului din subordine.

Informații utile privind regulile de trecere a frontierei de stat: https://border.gov.md/conditii-de-calatorie

 

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!