ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Orchestra Națională de Cameră va participa la Festivalul ”George Enescu” din București

11:51 | 23.08.2021 Categorie: Cultură

Chişinău, 23 aug. /MOLDPRES/. Orchestra Națională de Cameră a Republicii Moldova, alături de alte 32 de orchestre de top la nivel mondial, va participa la cea de-a XXV-a ediție a Festivalului Internațional ”George Enescu”, care se va desfășura în perioada 28 august-26 septembrie la București și în mai multe orașe ale României, informează MOLDPRES.

Potrivit directorului adjunct al Sălii cu Orgă, Silvia Tănase, concertul Orchestrei Naționale de Cameră, sub bagheta prim-dirijorului Cristian Florea, având-o ca solistă pe violonista Maria Florea din Barcelona, se înscrie în seria ”Enescu și contemporanii” și va avea loc în data de 29 august, în Sala Auditorium, Muzeul Național de Artă din București. În program: George Enescu, Intermezzi op. 12; Maurice Ravel, Pavană pentru o infantă defunctă; Edward Elgar, Serenada în mi minor pentru orchestră de coarde op. 20 și Juan Manén, Concerto da camera nr. 2. op. A-24, pentru vioară și orchestră de coarde, în primă audiție în România.

Orchestra Națională de Cameră înscrie în palmaresul său trei participări în cadrul acestui prestigios eveniment muzical internațional: edițiile din 2011, 2015 și cea curentă.

Festivalul ”George Enescu” 2021 se desfășoară sub sloganul „O istorie din iubire”, fiind dedicat celor 140 de ani de la nașterea marelui compozitor român, aniversare marcată pe 19 august.

Înainte de a lua drumul spre București, concertul va fi prezentat și în fața publicului chișinăuian, pe 26 august, ora 18:30, la Sala cu Orgă. Acest eveniment este consacrat  Zilei Independenței Republicii Moldova.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!