ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Învățământul dual este o alternativă eficientă de formare a personalului calificat, conform unui studiu

11:26 | 23.08.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 23 aug. /MOLDPRES/. În perioada 2020-2021, cu suportul proiectului "Promovarea învățământului profesional tehnic pentru o economie verde", a fost realizat un studiu complex privind percepția absolvenților și operatorilor economici, parteneri în sistemul dual VET cu referire la formarea personalului calificat în învățământul dual, transmite MOLDPRES cu referire la Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) Moldova.

La cercetare au participat absolvenții programelor duale din trei promoții (2018, 2019, 2020) și operatori economici implicați în programe duale. Au fost intervievați 662 de absolvenți și 77 de operatori economici.

“Concluzia studiului a evidențiat faptul că pentru învățământul dual, ca formă alternativă de formare a personalului calificat, fiind relativ nou pentru Republica Moldova, absolvenții și operatorii economici au oferit o apreciere pozitivă a primelor rezultate”, indică GIZ Moldova.

Oportunitățile oferite de învățământul dual sunt binevenite și utilizate ca factori motivaționali de către tineri, iar operatorii economici și-au sporit rolul și contribuția la procesul de formare a specialiștilor în funcție de propriile nevoi, conform sursei citate.

Proiectul „Promovarea învățământului profesional tehnic pentru o economie verde” este implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei și finanțat de către Ministerul Federal German pentru Cooperare Economică și Dezvoltare și Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare. Obiectivul Proiectului este de a consolida sistemul de învățământ profesional tehnic dual orientat spre cerere în vederea promovării dezvoltării ecologice, economice și sociale în Republica Moldova.

Foto: GIZ Moldova

img21006145

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!