ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În UTA Gagauz-Yeri creşte numărul pacienţilor cu formă gravă de COVID-19

11:41 | 23.08.2021 Categorie: Regiuni

Chişinău, 23 aug. /MOLDPRES/. Opt cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost înregistrate ieri în autonomia găgăuză. Autorităţile UTA Gagauz-Yeri atenţionează asupra creşterii numărului pacienţilor cu formă gravă de maladie, transmite MOLDPRES.

Potrivit Direcţiei pentru sănătate şi protecţie socială a Comitetului executiv din regiune, şase din aceste opt cazuri au fost atestate la Comrat, două – în Ceadâr-Lunga.

La data de 23 august, în secţiile de boli infecţioase din UTA Gagauz-Yeri sunt internaţi 63 de pacienţi. Starea a 21 de persoane este foarte gravă.

De asemenea, în acest sfârşit de săptămână, în urma complicaţiilor cauzate de noul coronavirus, în autonomie a decedat un bărbat de 74 de ani.

UTA Gagauz-Yeri înregistrează cea mai joasă rată de vaccinare la nivel de ţară, cu nici 10% din populaţie imunizată. Printre lideri este mun. Chișinău, cu peste 20% de populaţie vaccinată.

Foto: pixabay.com

img21006147

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!