ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Maia Sandu: Noua guvernare de la Chișinău își propune să continue transformarea democratică a țării

19:25 | 23.08.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 23 aug. /MOLDPRES/. Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a discutat astăzi la Kiev cu Prim-ministrul Suediei, Stefan Löfven, informează MOLDPRES cu referire la Serviciul de presă al Președinției.

Discuţiile s-au referit la starea relațiilor bilaterale, modalitatea de consolidare a contactelor la nivel de state, dar și relațiile sociale, economice și culturale dintre țările și cetățenii celor două state.

Totodată, şefa statului şi-a exprimat recunoștința Prim-ministrului pentru sprijinul financiar și de dezvoltare foarte generos oferit de Suedia țării noastre pe parcursul anilor, în special în domeniul îmbunătățirii mediului de afaceri, dezvoltării locale, consolidării instituțiilor democratice și apărării drepturilor grupurilor defavorizate.

„I-am dat asigurări Prim-ministrului suedez că noua guvernare de la Chișinău își propune să continue transformarea democratică a Republicii Moldova, să consolideze instituțiile statului și să realizeze o reformă veritabilă a justiției, care va asigura un teren favorabil pentru dezvoltarea afacerilor și investițiilor, și creșterea prosperității cetățenilor noștri”, a menţionat Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu la finalul întrevederii.

Foto: Președinție

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!