ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Șeful statului a avut o întrevedere cu Vicepreședintele executiv al Comisiei Europene, Valdis Dombrovskis

19:36 | 23.08.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 23 aug. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut astăzi la Kiev o întrevedere cu Vicepreședintele executiv al Comisiei Europene, Valdis Dombrovskis, comunică MOLDPRES cu referire la Serviciul prezidențial de presă.

„Am discutat despre alocarea a 50 de milioane de euro - aproximativ un miliard de lei - din pachetul de asistență macrofinanciară, pentru care sunt îndeplinite aproape toate condițiile. Singura condiție pentru obținerea acestei tranșe, unde nu avem progres suficient, este existența unei strategii clare de recuperare a banilor în frauda bancară, ce urma să fie elaborată de procuratură”, a menționat Președinta.

În cadrul discuțiilor șefa statului i-a confirmat vicepreședintelui Comisiei Europene angajamentul pe care și l-a asumat noua guvernare de la Chișinău de reformare a justiției, de eliminare a corupției și fortificare a instituțiilor publice pentru restabilirea încrederii cetățenilor noștri în țară și creșterea bunăstării lor.

Foto: Președinție

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!