ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Germania va susţine proiecte de dezvoltare în centrul ţării

12:50 | 24.08.2021 Categorie: Regiuni

Chişinău, 24 aug. /MOLDPRES/. Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Centru a fost ieri gazda unei delegații a Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ). Vizita la Ialoveni a fost inițiată cu ocazia încheierii mandatului în Republica Moldova a managerului proiectului „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova", Christina Otto. În cadrul întrevederii, partea germană a dat asigurări că va susţine proiecte de dezvoltare în centrul ţării noastre, transmite MOLDPRES.

În timpul ședinței comune, cei prezenți au discutat despre proiectele care se implementează în prezent în Regiunea Centru, cu susținerea partenerilor germani, precum și perspectivele de colaborare pentru viitorul apropiat.

GIZ asistă Republica Moldova în procesul de transformare socio-economică din 1994. Organizația funcționează în numele Ministerului Federal German pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (BMZ) și altor ministere federale, precum și în numele organizațiilor internaționale din Moldova. Activitățile susținute de GIZ mizează pe îmbunătățirea condițiilor de viață durabile și a perspectivelor pentru oameni.

La sfârșitul anului 2021, perioada de implementare a proiectului GIZ privind modernizarea serviciilor publice locale în Republica Moldova se încheie. Acest proiect a oferit un sprijin semnificativ în procesul de dezvoltare regională a întregii țări.

În prezent, în Regiunea Centru se desfășoară șase proiecte regionale în domeniul eficienței energetice și asigurării alimentării cu apă și canalizare, implementate în cooperare cu proiectul „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova", care este gestionat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei, în parteneriat cu Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale și sprijinit financiar de Guvernul German.

Foto: ADR Centru

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!