ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Polițiștii de frontieră vor activa după un regim sporit în perioada minivacanței

13:46 | 24.08.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 24 aug. /MOLDPRES/. Polițiștii de frontieră vor activa după un regim sporit de muncă în perioada minivacanței, prilejuită de sărbătorile naționale, în perioada 27-31 august. Toate acțiunile și măsurile întreprinse au menirea fluidizării traficului transfrontalier, cu evitarea formării cozilor în punctele de trecere a frontierei, precum și menținerea ordinii și liniștei la frontiera de stat, transmite MOLDPRES.

Poliţia de Frontieră va asigura în punctele de trecere a frontierei de stat (PTF): monitorizarea 24/24 a fluxului de călători și mijloace de transport, astfel ca la orice schimbare de valori în trafic să fie aplicate cele mai viabile soluții de degajare a circulatiei; suplimentarea numărului de angajaţi, cu aplicarea pe larg a tehnicii speciale de control; folosirea la capacitate a infrastructurii PTF-urilor.

De asemenea, Poliţia de Frontieră va spori conlucrarea cu angajații Serviciului Vamal, cu implementarea de comun acord, la necesitate, a procedurii  „Revers”, cu respectarea deplină a principiului „One - Stop - Shop”; va facilita deplasarea prin PTF pentru anumite categorii de călători: familiile cu copii în vârsta de până la trei ani și persoanele vaccinate antiCovid; va efectua obligatoriu  termometria călătorilor și separarea din flux a persoanelor documentate pentru încălcarea regimului de autoizolare pe teritoriul Republicii Moldova.

“În zona frontierei de stat se prevede instituirea filtrelor pe drumurile de acces spre/de la frontieră; sporirea numărului de echipe mobile la sectoarele de risc; menținerea capacităților de intervenție a forțelor și mijloacelor din subordine pentru reacționare rapidă în situații neprevăzute; intensificarea cooperării cu reprezentanții administrației publice locale, în vederea facilitării accesului pentru populația locală, precum și pentru vizitatori, pe malul râurilor Prut și Nistru", indică un comunicat al instituţiei.

Bugetarii din Republica Moldova vor avea o minivacanţă la sfârşitul lunii, între 27-31 august, când în ţară se sărbătoreşte Ziua Independenţei (27 august) şi „Limba noastră cea română” (31 august).

Foto: Poliția de Frontieră

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!