ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Lângă Circ va fi amenajat un scuar

14:12 | 24.08.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 24 aug. /MOLDPRES/. La colina Circului, din cartierul Râșcani din municipiul Chișinău, au început lucrările de amenajare a unui scuar, transmite MOLDPRES.

Primăria Chișinău a anunțat că a fost desemnat câștigătorul proiectului de amenajare a scuarului pe terenul întors recent în proprietatea municipalității. Lucrările de amenajare a scuarului sunt urmarea a implementării Programului privind Bugetarea Participativă, care presupune finanțarea proiectelor propuse de grupurile de inițiativă ale cetățenilor.

Proiectul privind amenajarea scuarului Colina Circului din apropierea bisericii Sf. Constantin și Elena prevede amenajarea, peste „scheletul” din beton existent, construit ilegal, a unei bănci continue sub forma unui pavilion cu vegetație pe interior, instalarea coșurilor de gunoi și amenajarea unei căi de acces cu parcare pentru biciclete.

Obiectivul de bază este axat pe creșterea rețelei de spații verzi, amenajarea unui loc pentru recreere și socializare. La data de 18 august au fost demarcate lucrările. Autorii proiectului, cu susținerea municipalității, planifică înverzirea spațiului prin plantarea copacilor în preajma scuarului.

Programul Bugetare Participativă reprezintă finanțarea de către municipalitatea Chișinău a unor proiecte mai mici care prevăd amenajarea și reabilitarea spațiilor publice, precum scuaruri, spații verzi, terenuri sportive propuse de către grupurile de inițiativă cetățenească și promovează educația participativă.

Foto: facebook.com/Ion.Ceban.public/photos/

img21006195

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!