ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Procuratura va contesta la Curtea Constituțională modificările legislative adoptate de Parlament

14:58 | 24.08.2021 Categorie: Politică

Chişinău, 24 aug. /MOLDPRES/. Procuratura Generală a anunțat că va depune, în zilele imediat următoare, o sesizare la Curtea Constituțională pentru controlul constituționalității modificărilor operate în Legea cu privire la Procuratură, adoptate astăzi de către Parlament, transmite MOLDPRES.

Potrivit unui comunicat al Procuraturii Generale, „Parlamentul Republicii Moldova, în regim de urgență, ignorând procedurile de transparență decizională, fără a lua în considerare recomandările Comisiei de la Veneția, a experților în domeniu, precum și opiniile instituțiilor a căror activitate este vizată, a aprobat astăzi în lectură finală o serie de modificări la Legea cu privire la Procuratură”. 

“Procuratura Generală își exprimă dezacordul cu modul în care respectivele modificări au fost promovate și adoptate, or în redacția elaborată de Ministrul Justiției acestea riscă să producă efecte care aduc grave atingeri principiilor constituționale privind independența Procuraturii și separația puterilor în stat, subminând independența procurorilor în avantajul factorului politic”, se arată în comunicat. 

Deputați au votat astăzi pentru Proiectul de lege privind modificarea Legii cu privire la Procuratură, în lectura finală. Documentul prevede instituirea mecanismului de evaluare a performanțelor Procurorului General.

Foto simbol

img21006197

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!