ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Jocurile Paralimpice de la Tokyo au fost deschise

16:49 | 24.08.2021 Categorie: Sport

Chişinău, 24 aug. /MOLDPRES/. Împăratul Japoniei, Naruhito, a declarat oficial deschise Jocurile Paralimpice de la Tokyo, marţi, la ceremonia de deschidere de pe Stadionul Naţional, la 16 zile după încheierea Jocurilor Olimpice şi la un an după data lor iniţială, transmite AFP, preluat de AGERPRES și MOLDPRES.

"Declar deschise Jocurile Paralimpice de la Tokyo 2020", a spus împăratul Naruhito în tribuna oficială a stadionului, fără spectatori, competiţia disputându-se cu porţile închise din cauza celui de-al cincilea val de Covid-19 care loveşte Japonia.

Jocurile Paralimpice din capitala Japoniei au loc între 24 august şi 5 septembrie.

Cu un an mai târziu decât planificarea iniţială, flacăra mişcării paralimpice va lumina cerul din Tokyo timp de 13 zile (24 august-5 septembrie) pentru a marca Jocuri foarte speciale, cu un strict protocol de securitate şi care vor avea cel mai mare impact global din istoria lor, ajungând în toate colţurile lumii, incluzând în premieră 49 de ţări din Africa Subsahariană.

Drapelul Afganistanului a apărut la ceremonia de deschidere a Jocurilor Paralimpice de la Tokyo, în semn de solidaritate cu sportivii din această ţară care nu pot fi prezenţi la eveniment.

Practicanta de taekwondo Zakia Khudadadi şi atletul Hossain Rasouli obţinuseră dreptul de a reprezenta Afganistanul la Jocurile Paralimpice, dar plecarea lor de la Kabul a devenit imposibilă după suspendarea zborurilor comerciale ca urmare a situaţiei din ţară.

Republica Moldova va fi reprezentată la Tokyo de șase sportivi. Sportivii Oleg Creţul şi Ion Basoc (judo), Vladimir Butucea și Oxana Spătaru (atletism), Denis Raiul şi Larisa Marinencova (powerlifting) sunt cei care s-au calificat pentru a participa la Jocurile Paralimpice.

Foto: planetconcerns.com

img21006200

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!