ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La Kiev s-a produs un accident cu un autobuz de pe ruta Chișinău-Moscova

14:34 | 25.08.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 25 aug. /MOLDPRES/. Un autocar ce efectua cursa Chișinău-Moscova s-a răsturnat în noaptea de 25 august, pe o stradă din Kiev. Potrivit media din Ucraina, 18 persoane au fost rănite. Șoferul autocarului ar fi pierdut controlul volanului, iar ulterior autocarul s-a întors pe lateral, comunică agenţia Unian, citată de MOLDPRES.

„Noaptea, șoferul autobuzului Setra (MXG340), cu indicatorul rutei „Chișinău-Moscova”, a pierdut controlul mașinii, a intrat în bordură și s-a întors pe lateral", au anunțat autoritățile ucrainene.

În urma accidentului, 18 persoane au apelat la medici, dintre care opt au fost spitalizate.

Agenția Națională Transport Auto (ANTA) a R. Moldova s-a autosesizat în baza informațiilor apărute în presă privitor la acest accident.

 “În baza prevederilor Legii privind controlul de stat asupra activității de întreprinzător, la sediul operatorului de transport rutier care administrează ruta menționată, Agenția va iniția acțiuni de verificare și control inopinat în domeniul transportului rutier și al respectării prevederilor legale ce vizează securitatea și sănătatea în muncă în domeniul transportului rutier”, indică ANTA.

Conform instituţiei, în cazul în care vor fi depistate încălcări și abateri de la prevederile legislației în domeniul transportului, operatorul va fi sancționat contravențional.

Foto: surse media

img21006221

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!