ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Speakerul Igor Grosu a avut un dialog cu șeful Delegației UE la Chișinău, Peter Michalko, la final de mandat

14:55 | 25.08.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 25 aug. /MOLDPRES/. Președintele Parlamentului, Igor Grosu, s-a întâlnit astăzi cu șeful Delegației UE la Chișinău, Peter Michalko, care își încheie misiunea diplomatică în țara noastră, relatează MOLDPRES cu referire la Direcția comunicare și relații publice a legislativului.

Igor Grosu a mulțumit ambasadorului UE, pentru sprijinul oferit Republicii Moldova, în cei patru ani de activitate, precizând că Uniunea Europeană rămâne partenerul cheie pentru țara noastră în procesul de integrare europeană – un obiectiv strategic comun și un model de construire a statului de drept, democratic, cu dezvoltarea unei economii puternice pentru bunăstarea tuturor cetățenilor.

„Suntem angajați plenar în procesul de implementare a Acordului de Asociere și bine determinați să avansăm în domeniul reformelor sectoriale: edificarea statului de drept, reformele în domeniul justiției și combaterea corupției. Acestea sunt prioritare pentru autoritățile din Moldova și pledăm pentru creșterea continuă a rolului UE în procesul de modernizare și dezvoltare a țării noastre”.

În cadrul întrevederii, a fost discutată și intensificarea dialogului cu Uniunea Europeană privind Agenda de Asociere. Un accent deosebit s-a pus pe alocarea a 50 de milioane de euro – aproximativ un miliard de lei – din pachetul de asistență macrofinanciară, pentru care sunt îndeplinite aproape toate condițiile.

La final, Igor Grosu i-a urat Ambasadorului Peter Michalko succese în realizarea noului mandat, optând pentru un parteneriat durabil în continuare.  

Foto: Parlament

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!