ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Guvernul a alocat 11,6 mln de lei pentru programul “Prima Casă”

15:47 | 25.08.2021 Categorie: Economie

Chişinău, 25 aug. /MOLDPRES/. Cabinetul de miniştri, întrunit astăzi în şedinţă, a aprobat o decizie de alocare a mijloacelor financiare pentru proiectul “Prima Casă”, transmite MOLDPRES. 

Conform documentului, se alocă, din fondul de rezervă al Guvernului, mijloace financiare în sumă de 11,6 milioane de lei în vederea finanțării programelor de compensații demarate în cadrul Programului de stat „Prima Casă”.

Prezenta hotărâre intră în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

De la lansarea Programului de stat „Prima Casă”, în 2018, şi până în prezent, au fost procurate circa şase mii de locuinţe. Beneficiar al Programului guvernamental „Prima Casă” poate fi cetățeanul Republicii Moldova, cu vârsta cuprinsă între 18 și 50 de ani, care este angajat oficial la o instituție de stat sau companie privată din țară și dispune de venituri din surse oficiale. Cota participației proprii inițiale constituie 5% din prețul de procurare a locuinței.

Foto simbol

img21006226

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!