ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Ministerului Educației și Cercetării

15:38 | 25.08.2021 Categorie: Comunicate

Ministrul Educației și Cercetării a discutat cu rectorii instituțiilor de învățământ superior din țară despre desfășurarea noului an de studii 

Chişinău, 25 aug. /MOLDPRES/. Procesul de organizare și desfășurare a noului an de studii în învățământul universitar a fost discutat, astăzi, de către ministrul Educației și Cercetării Anatolie Topală și rectorii universităților din țară.

În cadrul ședinței, rectorii au informat conducerea ministerului despre gradul de pregătire a instituțiilor de învățământ superior către începutul anului de studii 2021-2022 în contextul noilor instrucțiuni legate de situația epidemiologică COVID-19.

Rectorii și conducerea MEC au discutat și despre posibile soluții și modalitățile de organizare a noului an universitar, astfel ca să se asigure desfășurarea procesului de învățământ în siguranță.

Totodată, a fost analizată și situația imunizării personalului în instituțiile de învățământ superior.

În context, ministrul Anatolie Topală a vorbit despre importanța respectării de către studenți și angajații universităților a măsurilor de protecție împotriva COVID-19, dar și despre necesitatea vaccinării.

„Apreciez implicarea universităților și a studenților în promovarea campaniei naționale de vaccinare, prin organizarea în această vară a maratoanelor de imunizare. Vă încurajez să continuați să promovați vaccinarea și să depuneți toate eforturile pentru a asigura condiții de siguranță a sănătății studenților si a personalului universitar”, a mai declarat ministrul Educației și Cercetării.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!