ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

A fost aprobat conceptul Registrului resurselor și sistemelor informaționale de stat

16:02 | 25.08.2021 Categorie: Economie

Chişinău, 25 aug. /MOLDPRES/. Cabinetul de miniştri a votat, în şedinţa de miercuri, aprobarea Conceptului Sistemului informațional „Registrul resurselor și sistemelor informaționale de stat” și a Regulamentului privind modul de ținere a acestui registru, transmite MOLDPRES.

Conform deciziei, se instituie Registrul resurselor și sistemelor informaționale de stat, format de Sistemul informațional „Registrul resurselor și sistemelor informaționale de stat”. Totodată, se aprobă: Conceptul Sistemului informațional „Registrul resurselor și sistemelor informaționale de stat”; Regulamentul privind modul de ținere a Registrului resurselor și sistemelor informaționale de stat. De asemenea, se desemnează Instituția publică „Agenția de Guvernare Electronică” în calitate de posesor și deținător al sistemului informațional, care formează Registrul resurselor și sistemelor informaționale de stat”.

Posesorii și deținătorii resurselor și sistemelor informaționale de stat: vor înregistra prin intermediul Sistemului informațional „Registrul resurselor și sistemelor informaționale de stat”, resursele și sistemele informaționale de stat existente la momentul intrării în vigoare a prezentei hotărâri; vor asigura coordonarea prin intermediul Sistemului informațional „Registrul resurselor și sistemelor informaționale de stat”, a intențiilor de creare a resurselor și sistemelor informaționale de stat și a conceptelor viitoarelor resurse și sisteme informaționale de stat; vor înregistra viitoarele resurse și sisteme informaționale până la începerea creării sau implementării acestora; vor actualiza datele aferente resurselor și sistemelor informaționale înregistrate.

Instituția Publică „Agenția de Guvernare Electronică”: va asigura implementarea, funcționarea și dezvoltarea continuă a Sistemului informațional „Registrul resurselor și sistemelor informaționale de stat; va asigura utilizarea gratuită a Sistemului informațional „Registrul resurselor și sistemelor informaționale de stat; va asigura instrumentele necesare de accesare, oferire și gestionare a accesului la Sistemul informațional „Registrul resurselor și sistemelor informaționale de stat, în mod automatizat, pentru toți subiecții Registrului resurselor și sistemelor informaționale de stat.

În scopul implementării prezentei hotărâri, Cancelaria de Stat, în comun cu Instituția publică „Agenția de Guvernare Electronică”, vor evalua anual costurile necesare administrării și dezvoltării continue a Sistemului informațional „Registrul resurselor și sistemelor informaționale de stat” și vor înainta Ministerului Finanțelor propuneri de solicitare a mijloacelor financiare necesare, în conformitate cu prevederile Legii finanțelor publice și responsabilității bugetar-fiscale pentru a fi incluse în legea bugetului de stat pe anul respectiv.

Prezenta hotărâre intră în vigoare peste o lună de la data publicării în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

Foto simbol

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!