ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova va încheia un Acord cu Lituania privind convertirea permiselor de conducere

16:30 | 25.08.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 25 aug. /MOLDPRES/. Cabinetul de miniștri a aprobat astăzi semnarea Acordului între Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Republicii Lituania cu privire la conversiunea permiselor de conducere. Scopul documentului este de a îmbunătăți securitatea transportului rutier și facilita traficul rutier între cele două state, a relatat agenției MOLDPRES Direcţia comunicare și protocol a Guvernului.

După un șir de negocieri, s-a convenit asupra conversiunii și recunoașterii permiselor de conducere doar pentru categoriile A și B. Așadar, titularul permisului de conducere emis de Autoritatea uneia dintre părțile contractante care-și stabilește reședința pe teritoriul altei părți, are dreptul să-și convertească permisul de conducere fără să susțină examene teoretice sau practice. 

Prevederile acordului vor oferi cetățenilor Republicii Moldova stabiliți permanent sau provizoriu în Lituania un șir de beneficii, cum ar fi scutirea de școlarizare și examinare suplimentară la convertirea permiselor de conducere și cheltuielilor aferente acestui proces, libera circulație în traficul internațional, inclusiv prin facilitarea contractelor de muncă. 

Documentul urmează a fi aprobat pentru un termen nelimitat și va intra în vigoare pentru Republica Moldova după îndeplinirea procedurilor naționale de punere în vigoare.

Foto: Guvern

img21006236

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!