ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un nou Cod al transportului feroviar a fost aprobat de Guvern

16:39 | 25.08.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 25 aug. /MOLDPRES/. Restructurarea sectorului feroviar, excluderea monopolului, liberalizarea serviciilor de transport feroviar, crearea unui climat investițional echitabil în ramură sunt câteva dintre prevederile noului Cod al transportului feroviar. Documentul a fost avizat astăzi de Cabinetul de miniștri și își propune racordarea legislației în domeniu la obiectivele Acordului de Asociere cu UE, informează MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a Guvernului.

Proiectul se referă și la instituirea Autorității Feroviare ca organ de control și monitorizare a sectorului. Instituția va implementa și realiza politicile în domeniul transportului feroviar și va garanta siguranța feroviară.

Codul mai prevede că statul va avea dreptul să examineze posibilitatea compensării unor cheltuieli și investiții efectuate de către operatorii de transport feroviar de pasageri, prin subvenționarea acestora.

De asemenea, prin intermediul proiectului propus, vor fi stabilite mecanisme mai riguroase de protecție a drepturilor pasagerilor, astfel asigurând calitatea serviciilor de transport. 

 Foto: Guvern

img21006237

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!