ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ambasadorul Peter Michalko a fost decorat cu medalia „Meritul diplomatic”

17:10 | 25.08.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 25 aug. /MOLDPRES/. Vicepremierul Nicu Popescu, ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene i-a conferit ambasadorului Peter Michalko, medalia „Meritul diplomatic” clasa întâi, în semn de apreciere pentru eforturile depuse în direcția unui parcurs european al Republicii Moldova. Aceasta este cea mai înaltă distincție a Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, transmite MOLDPRES cu referire la Biroul de presă al MAEIE.

În cadrul întrevederii, ministrul de Externe a punctat că oficialul european în perioada mandatului său, a contribuit semnificativ la consolidarea statului de drept, susținerea reformelor și construirea unor instituții democratice solide, cu adevărat europene, care să lucreze în beneficiul cetățenilor. 

Totodată, vicepremierul a declarat că acțiunea de astăzi vine să evidențieze meritul personal al ambasadorului Peter Michalko la dezvoltarea numeroaselor proiecte și inițiative cu un puternic impact la nivel național și local, care au contribuit la îmbunătățirea nivelului de trai al cetățenilor noștri. 

La final, oficialul a transmis cu acest prilej urările de succes în activitatea profesională ulterioară și invitația să rămână în continuare un bun prieten al Republicii Moldova.

Foto: MAEIE

img21006242

img21006242

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!