ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La Parlament a avut loc întrunirea ”La sfat cu diaspora”

18:43 | 25.08.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 25 aug. /MOLDPRES/. În incinta Parlamentului Republicii Moldova a avut loc astăzi evenimentul cu genericul ”La sfat cu diaspora”, relatează MOLDPRES cu referire la Direcția comunicare și relații publice a legislativului.

Întrunirea face parte din șirul mai multor evenimente care oferă posibilitatea de a prezenta problemele diasporei și de a identifica cele mai eficiente modalități de rezolvare a acestora.

La eveniment au participat mai mulți reprezentanți ai diasporei, reveniți în țară pentru a-și revedea rudele și locurile dragi, după o perioadă lungă de restricții de circulație.

Participanții la întrunire au fost salutați de Președintele Parlamentului, Igor Grosu.

Speakerul a menționat că majoritatea parlamentară are o misiune importantă, cea de a face funcționale instituțiile statului.

Președintele Parlamentului a relatat că, în cadrul sesiunii extraordinare a Parlamentului, care s-a încheiat marți, au fost aprobate mai multe proiecte din pachetul de legi privind reformarea justiției și combaterea corupției și care vizează angajamentele ce țin de deblocarea asistenței externe.

La discuții, care au durat mai multe ore, au participat deputații Galina Sajin, Dumitru Alaiba, Vladimir Bolea, Mihail Druță, Ion Șpac. Au fost abordate subiecte ce țin de preocupările și așteptările moldovenilor aflați peste hotarele țării. Printre acestea se numără serviciile consulare, transportul internațional pentru pasageri, pachetul social, domeniile în care cetățenii moldoveni ar putea face investiții atunci când decid să revină acasă.

Participanții la eveniment au lansat mai multe propuneri de soluționare a problemelor oamenilor din diasporă și, în special, au subliniat necesitatea elaborării, de către instituțiile responsabile, a unui program național care ar facilita reintegrarea moldovenilor reveniți acasă. 

Foto: Parlament

img21006249

img21006249

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!