ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Pictorul român Dorin Coltofeanu și-a expus, în premieră, lucrările la Chișinău

07:37 | 26.08.2021 Categorie: Cultură

Chişinău, 26 aug. /MOLDPRES/. La Muzeul Național de Artă al Moldovei a fost inaugurată ieri o expoziție de pictură a artistului plastic român Dorin Coltofeanu, informează MOLDPRES.

Solicitat de agenție, directorul instituției, Tudor Zbârnea a menționat că expoziția cuprinde 42 de lucrări, realizate de autor în ultimii trei ani. ”Este un artist  cu o îndelungată decantare, un artist care în mod excepțional lucrează cu valoarea și culoarea”, a subliniat Tudor Zbârnea.

Așa cum a remarcat istoricul de artă Adrian Silvan Ionescu, Dorin Coltofeanu creează artă fără să fie influențat de critici sau de mondenități. „Prin tematică și manieră de lucru, Dorin Coltofeanu pășește pe propriile lui urme, aidoma legendarilor indieni americani atunci când se întorceau acasă sau își accesau comorile ascunse. Face asta ca un om liber și ne provoacă pe noi privitorii să încercăm în a-l descoperi prin realitatea visului. În universul imaginar, arta lui Coltofeanu nu se limitează doar la reprezentarea mistică și onirică, artistul transmite emoțiile prin moștenirea genetică, apelând la tradiția și obiceiurilor satului românesc”, a constatat Adrian Silvan Ionescu.

Originar din Întorsătura Buzăului, fiu de învățător și nepot de preot, artistul plastic are o percepție specială asupra satului românesc și ne propune să-l redescoperim prin prisma creației, într-o lumină aparte. Născut la 20 august 1950, Dorin Coltofeanu este un artist plastic format în spațiul românesc. Urmează studiile la Academia de Artă din București, în clasa profesorului Corneliu Baba. Membru titular al Uniunii Artiștilor Plastici din România, participă la majoritatea expozițiilor organizate în România. Se afirmă peste hotare, în expozițiile internaționale din Roma, Tel Aviv, Serbia, Marea Britanie, Spania, Suedia, Franța, Bruxelles, Sankt Petersburg, Portugalia etc. În Republica Moldova artistul expune pentru prima dată, iar curatorul expoziției este Damian Florea.

Expoziția va fi deschisă pentru public până pe 16 septembrie inclusiv.

img21006250

img21006250

img21006250

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!