ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Cel mai mare grup german de automotive este interesat să coopereze cu companii din Moldova

08:16 | 26.08.2021 Categorie: Economie

Chişinău, 26 aug. /MOLDPRES/. Cel mai mare furnizor de echipamente pentru industria autovehiculelor din Germania, Grupul Eberspächer, este interesat să inițieze parteneriate cu companii autohtone și să-și extindă activitatea pe piața din Republica Moldova, transmite MOLDPRES.

În cadrul evenimentului ”Suppliers Day and Scoping Mission”, organizat ieri de Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM), reprezentanții Purem ai Grupului Eberspächer au prezentat domeniile de interes în cooperarea cu companiile locale.

Reprezentantul grupului Eberspächer, Volker Cwielong, a evidențiat că Republica Moldova are un climat investițional atractiv, accesibil și potențial uman bine pregătit. “Republica Moldova este o țară cu potențial de cooperare. În urma acestei misiuni, vom evalua posibile parteneriate cu companiilor industriale autohtone și sperăm să identificăm parteneri și locații pentru extinderea activității grupului nostru în Republica Moldova”, a spus Volker Cwielong.

“ODIMM facilitează promovarea internațională a afacerilor locale prin accesul la noi piețe de desfacere, retehnologizare și interconectare a furnizorilor locali cu companiile străine. Totodată, dezvoltăm o bază de date a companiilor din Republica Moldova cu potențial de export și susținem integrarea acestora în lanțul valoric regional și internațional“, a menţionat, la rândul său, Iulia Costin, directorul ODIMM.

În cadrul evenimentului s-au desfășurat mai multe întâlniri B2B dintre reprezentanții companiilor autohtone cu reprezentanții grupului german, în vederea prezentării serviciilor și produselor proprii și stabilirii unor potențiale cooperări. Întrunirea va fi urmată de o serie de vizite de documentare în teritoriu la mai mulți antreprenori din industria automotive, în scopul identificării potențialelor parteneriate și conexiuni reciproc avantajoase.

Evenimentul este inițiat de Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii cu sprijinul Proiectului „Consilierea Guvernului Republicii Moldova în Politici Economice”, implementat de GIZ Moldova cu suportul financiar al Ministerului Federal pentru Cooperare Economică și Dezvoltare al Germaniei și al Agenției Elvețiene pentru Dezvoltare și Cooperare. 

Foto: ODIMM

img21006254

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!