ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Ministerului Economiei

09:33 | 26.08.2021 Categorie: Comunicate

Ministrul Economiei a primit-o în vizită pe Laura Hruby, șef adjunct al Misiunii diplomatice a SUA

Chişinău, 26 aug. /MOLDPRES/. Ministrul Economiei, Sergiu Gaibu, a primit-o în vizită, la 25 august curent, pe Laura Hruby, însărcinat cu afaceri ad-interim, șef adjunct al Misiunii diplomatice a SUA în Republica Moldova. În cadrul întrevederii a fost analizată situația pe dimensiunea economică a parteneriatului strategic RM-SUA, în particular, asistența financiară acordată de SUA prin intermediul programelor de suport, mediul de afaceri și climatul investițional, diplomația economică etc.

În deschiderea discuțiilor, ministrul Sergiu Gaibu a mulțumit  pentru asistența oferită și sprijinul considerabil acordat pentru dezvoltarea economică a Republicii Moldova. Totodată, Sergiu Gaibu a comunicat despre direcțiile strategice de activitate ale ministerului, derivate din Planul de acțiuni al Guvernului, pentru perioada 2021-2022, printre care digitalizarea sectorului public și al economiei naționale, soluții IT pentru sectorul privat și simplificarea  procedurilor de interacțiune dintre stat, cetățean și mediul de afaceri, creșterea capacității de transfer tehnologic pentru domenii-cheie, precum comerț, agricultură, medicină ș.a.

În același context, ministrul s-a referit la importanța creșterii exporturilor, cu accent pe identificarea piețelor cu potențial obiectiv de export, pe tipuri de produse, dar și la creșterea competitivității și inovațiilor în domeniul economic, subliniind că expertiza și asistența tehnică ale SUA vor fi esențiale în acest sens.

Ministrul Sergiu Gaibu a primit asigurări că Guvernul SUA va continua să acorde asistență tehnică și financiară pentru implementarea programelor de competitivitate economică și inovare și va susține investitorii străini și mediul de afaceri din Republica Moldova.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!