ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

CEC a acordat mandate de consilier în 14 localități din țară

10:35 | 26.08.2021 Categorie: Politică

Chişinău, 26 aug. /MOLDPRES/. Membrii Comisiei Electorale Centrale /CEC/ au acreditat astăzi în calitate de observatori internaționali pentru alegerile din Adunarea Populară a UTA Gagauzia din 19 septembrie, cinci persoane din partea Consulatului Republice Turce la Comrat și trei persoane din partea Delegației UE la Chișinău, transmite MOLDPRES.

În același timp, administrația electorală centrală a acordat mandate candidaților supleanți ai Blocului Electoral ACUM, Platforma DA și PAS în Consiliul Municipal Chișinău, ca urmare a alegerii mai multor consilieri municipali în calitate de deputați.

De asemenea, au fost acordate mandate de consilieri candidaților supleanți în consiliile locale a 14 localități din țară.

La finalul ședinței, membrii CEC au declarat vacant un post de deputat în Parlament și au propus Curții Constituționale validarea mandatului de deputat acordat candidatului supleant al Partidului Acțiune și Solidaritate, Viorel Bardar.

img21006266

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!