ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

O expoziție de filatelie și numismatică va fi vernisată la un muzeu din capitală

11:24 | 26.08.2021 Categorie: Cultură

Chişinău, 26 aug. /MOLDPRES/. Cu ocazia sărbătoririi aniversării a 30-a de la proclamarea Independenței Republicii Moldova, Muzeul Național de Istorie, ÎS Poșta Moldovei și Uniunea Filateliștilor din Republica Moldova, organizează expoziția de filatelie și numismatică ”Simboluri identitare ale Republicii Moldova”, eveniment încadrat în ciclul de manifestări Moldova -30, informează MOLDPRES.

Potrivit organizatorilor, în cadrul expoziției, ÎS Poșta Moldovei, care marchează concomitent și aniversarea a 30–a de la emiterea primelor mărci poștale ale Republicii Moldova, va prezenta mărcile poștale dedicate acestor date marcante, dar și altor evenimente din istoria noastră.

Tot aici va avea loc lansarea oficială în circuitul poștal a mărcii poștale „30 de ani de la proclamarea Independenței Republicii Moldova” și a mărcii poștale „30 de ani de la emiterea primelor mărci poștale ale Republicii Moldova”.

Uniunea Filateliștilor participă în cadrul expoziției cu 26 de lucrări filatelice, elaborate de 16 autori, marea majoritate fiind dedicate diferitor aspecte ale istoriei, culturii și tradițiilor populare ale Republicii Moldova.

Compartimentul dedicat numismaticii va fi ilustrat de monede comemorative emise de Banca Națională a Moldovei, din colecția Muzeului Național de Istorie a Moldovei. Monedele evocă prin conținutul său personalități marcante ale istoriei Moldovei, oameni de artă, scriitori, dar și monumente de arhitectură laică și ecleziastică, precum și monumente ale naturii, floră și faună.

Vernisajul expoziției va avea loc în data de 27 august 2021, ora 12:00, la Muzeul Național de Istorie a Moldovei, holul de la etaj.

img21006269

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!