ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Orașul Cantemir va beneficia de un apeduct modernizat

14:22 | 26.08.2021 Categorie: Regiuni

Chişinău, 26 aug. /MOLDPRES/. Modernizarea sistemului de tratare a apelor reziduale și canalizare din orașul Cantemir a fost încheiată, fiind în prezent în proces de testare, transmite MOLDPRES.

Locuitorii din Cantemir vor beneficia de servicii de alimentare cu apă și canalizare de calitate superioară, care sunt fundamentale pentru sănătatea publică și un mediu curat în regiune.

„Sistemul de apă Apa Canal din Cantemir a fost recent dotat cu echipamente și utilaje noi, pentru a opera în condiții de siguranță și durabilitate. Noul buldoexcavator a fost achiziționat în cadrul proiectului DevRAM, în valoare de 8,7 milioane de euro, finanțat în comun de Uniunea Europeană și Agenția Austriacă pentru Dezvoltare, care are drept scop să creeze un sistem sigur de evacuare a apelor reziduale pentru locuitorii din Cantemir și la dezvoltarea unei infrastructuri publice moderne”, indică un comunicat al Delegaţiei UE în Republica Moldova.

Foto: Delegaţia UE în R. Moldova

img21006278

img21006278

img21006278

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!