ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ambasadorul Regatului Suediei își încheie misiunea diplomatică în Republica Moldova

15:53 | 26.08.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 26 aug. /MOLDPRES/. Viceprim-ministrul Nicu Popescu, ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene, a primit-o astăzi în vizită de rămas bun pe ambasadoarea Regatului Suediei în Republica Moldova, Anna Lyberg, informează MOLDPRES cu referire la Serviciul de presă al MAEIE.

Oficialul moldovean a exprimat gratitudine ambasadoarei Suediei pentru activitatea susținută de promovare a dezvoltării și consolidării relațiilor bilaterale. Pe durata mandatului său, Suedia a fost un partener activ pentru Republica Moldova, fiind sprijinite proiecte privind consolidarea integrării economice cu Uniunea Europeană, dezvoltarea economiei de piață, promovarea democrației, egalitatea de șanse, drepturile omului şi dezvoltarea statului de drept, mediu și atenuarea schimbărilor climatice.

Vicepremierul Nicu Popescu a apreciat dezvoltarea intensă și dinamică a relațiilor între statele noastre și a exprimat dorința continuării și diversificării acestora, inclusiv în contextul în care în anul 2021 Suedia deține Președinția OSCE.

Foto: MAEIE

img21006282

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!