ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Maia Sandu: „Polonia are în Republica Moldova un prieten”

16:40 | 26.08.2021 Categorie: Politică

Chişinău, 26 aug. /MOLDPRES/. Intensificarea relațiilor dintre Republica Moldova şi Polonia sunt un semn bun, au la bază semnificații istorice, de prietenie şi reciprocitate, a relevat președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, în cadrul declarațiilor comune cu omologul său din Polonia, Andrzej Duda, care a sosit astăzi la Chișinău cu o vizită oficială, transmite MOLDPRES.

„La alegerile prezidențiale din anul trecut, precum şi la cele parlamentare din iulie curent, poporul nostru a ales calea modernizării democratice europene. Noua guvernare de la Chişinău şi-a propus să realizeze acest deziderat, pentru un viitor mai bun şi prosper”, a spus Maia Sandu.

Şeful statului a mulțumit Poloniei pentru susținere şi eforturile depuse pentru a consolida Republica Moldova pe calea integrării europene. „Vă mulțumim pentru sprijinul multidimensional şi să ştiţi că aveţi la Chişinău un prieten”, a menționat Maia Sandu.

La rândul său, Andrzej Duda şi-a exprimat bucuria de a fi prezent la Chişinău, când ţara noastră sărbătorește un eveniment important cum este Ziua Independenței. „Schimbarea în Republica Moldova este posibilă la fel cum a fost posibilă şi în Polonia. Doar că în Moldova situația e mai dificilă şi este mai mult de lucru. Este nevoie de schimbări ca Republica Moldova să devină un stat puternic şi democratic”, a subliniat președintele Poloniei.

Potrivit lui Andrzej Duda, Varşovia va susţine şi va ajuta ţara noastră oriunde va fi nevoie.

Președintele Poloniei, Andrzej Duda, a sosit astăzi la Chișinău cu o vizită oficială. Pe 27 august, Andrzej Duda va participa la acțiunile dedicate celei de-a 30-a aniversări a Independenței Republicii Moldova, împreună cu președintele României, Klaus Werner Iohannis, și președintele Ucrainei, Volodimyr Zelenski.

img21006285

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!