ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Maia Sandu a avut o întrevedere cu președintele Poloniei Andrzej Duda

19:32 | 26.08.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 26 aug. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, l-a întâmpinat astăzi pe președintele Republicii Polone, Andrzej Duda, la Chișinău, în cadrul unei ceremonii oficiale, comunică MOLDPRES cu referire la Serviciul de presă al instituției prezidențiale.

Cei doi șefi de stat au avut o întrevedere tête-à-tête, în cadrul căreia au discutat despre intensificarea relațiilor bilaterale și agenda europeană a Republicii Moldova. Ulterior, președinții Maia Sandu și Andrzej Duda au condus convorbirile în format extins cu membrii celor două delegații, după care au susținut o conferință de presă comună.

„M-am bucurat să-l salut astăzi la Chișinău pe președintele Republicii Polone, domnul Andrzej Duda. Am avut o discuție foarte bună, experiența de dezvoltare a Republicii Polone fiind deosebit de utilă pentru țara noastră. Am convenit să elaborăm proiecte concrete, cu ajutorul cărora să preluăm bunele practici ale Poloniei în domeniul dezvoltării regionale și agriculturii, administrării fiscale și digitalizării serviciilor publice, energetic. Intensificarea contactelor dintre țările noastre va fi, înainte de toate, în beneficiul cetățenilor”, a spus Maia Sandu.

În context, șefa statului a mulțumit pentru includerea țării noastre în lista statelor recipiente de asistență de dezvoltare prin platforma Polish Aid, în domenii-cheie precum buna guvernare, dezvoltarea rurală, agricultura ș.a. „De asemenea, suntem, recunoscători pentru activitatea Fundației Solidarity Fund din Polonia, care finanțează mai multe proiecte de dezvoltare a comunităților. Pentru ca Republica Moldova să poată mai repede avansa pe calea modernizării, este important să putem extinde aceste proiecte în țara noastră”, a menționat președintele Republicii Moldova.

Totodată, Maia Sandu a apreciat susținerea fermă a Poloniei pentru aspirațiile europene ale țării noastre și eforturile făcute de Varșovia pentru a include Republica Moldova în programele de asistență europeană.

La rândul său, președintele Republicii Polone, Andrzej Duda, a menționat că schimbările sunt indispensabile, pentru ca Republica Moldova să devină un stat puternic, influent și mai democratic.

„Am promis toată deschiderea în ceea ce privește acordarea asistenței necesare la realizarea reformelor în Republica Moldova. Vom oferi acest sprijin valorificând experiența noastră și ținând cont de schimbările care au avut loc în Polonia. Suntem gata să susținem Republica Moldova în aspirațiile sale europene”, a spus oficialul polonez.

Președintele Republicii Polone, Andrzej Duda, se află într-o vizită oficială de două zile în țara noastră, la invitația președintei Maia Sandu.

Foto: Președinție

img21006289

img21006289

img21006289

img21006289

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!