ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ziua Independenţei țării a fost marcată printr-un program festiv în Piaţa Marii Adunări Naţionale

12:59 | 27.08.2021 Categorie: Politică

Chişinău, 27 aug. /MOLDPRES/. Trei decenii de independenţă a Republicii Moldova au fost marcate astăzi în Piaţa Marii Adunări Naţionale, printr-un program festiv şi o paradă militară, transmite MOLDPRES.

La eveniment a fost prezentă conducerea ţării, preşedinţii Poloniei, Andrzej Duda, României şi Ucrainei. Klaus Iohannis şi Volodimir Zelenski au ajuns la Chișinău cu întârziere, din cauza ceţii ce a împiedicat decolarea şi aterizarea în timp util.

„Republica Moldova sărbătorește 30 de ani de la proclamarea Independenței. În această zi, legământul nostru este că vom construi o Moldovă prosperă și liberă, o casă primitoare pentru toți cetățenii și oaspeții ei. O vom construi împreună. E datoria noastră față de înaintașii luptei pentru independență și e făgăduința pe care o facem copiilor de astăzi. Țara noastră are oameni luminoși, muncitori și buni - și doar cu ei, are viitor”, a declarat Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, în alocuțiunea sa, rostită în cadrul evenimentului.

Potrivit şefului statului, Moldova nu are resurse naturale, nu are pieţe de desfacere, în schimb are oameni. „Oamenii sunt bogăţia noastră şi vom face tot posibilul ca să ne întoarcem acasă oamenii care au fost nevoiţi să ia calea străinătăţii”, a relevat Maia Sandu.

Festivitatea din centrul capitalei a culminat cu o paradă militară, cu participarea reprezentanţilor ministerelor Apărării şi Afacerilor Interne. Parada a fost condusă de Igor Gorgan, şef al Marelui Stat Major al Armatei Naţionale, comandant al Armatei Naţionale.

Declarația de Independență a Republicii Moldova a fost adoptată de Parlament la 27 august 1991.

img21006305

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!