ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Igor Grosu a participat la inaugurarea oficială a sărbătorii Ziua Independenței și la Parada militară cu acest prilej

13:29 | 27.08.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 27 aug. /MOLDPRES/. Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a participat astăzi la inaugurarea oficială a sărbătorii ”Ziua Independenței Republicii Moldova”, împreună cu șeful statului, Maia Sandu, Prim-ministrul Natalia Gavrilița, alți demnitari, precum și cu invitații speciali – Președinții României, Poloniei și Ucrainei, Klaus Werner Iohannis, Andrzej Duda și Volodîmîr Zelenski, dar și cu Prim-ministrul Ucrainei, Denis Șmîgal, relatează MOLDPRES cu referire la Direcția comunicare și relații publice a legislativului.

Participanții la eveniment au urmărit alocuțiuneaa Președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu, în care a fost remarcat actul de curaj al făuritorilor independenței – semnatarii Declarației – și calea lungă și anevoioasă de afirmare a statului independent Republica Moldova.

A urmat Parada militară desfășurată în Piața Marii Adunări Naționale, la care, potrivit datelor Ministerului Apărării, au participat, 800 de militari din garnizoanele Bălți, Cahul și Chișinău, și respectiv 420 de angajați ai subdiviziunilor MAI, o formațiune de veterani, precum și orchestra mixtă formată din Orchestra Prezidențială și orchestrele din structurile MAI.

Pe 27 august, R. Moldova marchează Sărbătoarea Națională – Ziua Independenței. În această zi, în anul 1991 a fost adoptată Declaraţia de independenţă a Republicii Moldova care a intrat în vigoare în aceeași zi.

Foto: Parlament       

img21006306

img21006306

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!