ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Speakerul Igor Grosu s-a întâlnit cu prim-ministrul Ucrainei

15:31 | 28.08.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 28 aug. /MOLDPRES/. Președintele Parlamentului, Igor Grosu, însoțit de mai mulți deputați, s-a întâlnit astăzi cu prim-ministrul Ucrainei, Denys Shmyhal, care a venit la Chișinău împreună cu președintele Volodymyr Zelensky cu ocazia împlinirii a 30 de ani de Independență a Republicii Moldova, relatează MOLDPRES cu referire la Direcția generală comunicare și relații publice a Legislativului.

Demnitarii au discutat mai multe aspecte importante privind cooperarea moldo-ucraineană care ar contribui la o conlucrare mai bună între două state vecine.

Astfel, Igor Grosu a pledat pentru consolidarea cooperării interparlamentare la toate nivelurile, inclusiv între comisiile permanente și grupurile de prietenie.

Președintele Parlamentului a subliniat importanța cooperării moldo-ucrainene în domeniul integrării europene, în special în cadrul Parteneriatului Estic și al platformei ”Trio asociat”. ”Integrarea europeană este nu doar o decizie politică fermă, ci și un mandat puternic al cetățenilor, de aceea vom fi consecvenți în realizarea acestui obiectiv”, a declarat Igor Grosu.

În cadrul discuțiilor, părțile și-au manifestat disponibilitatea pentru schimbul de experiență dintre Moldova și Ucraina în combaterea corupției, în reformarea justiției, în edificarea statului de drept.

De asemenea, s-a vorbit și despre proiectele comune de infrastructură care ar facilita relațiile moldo-ucrainene. A fost subliniată importanța implementării proiectului de construcție a podului rutier peste râul Nistru în regiunea localităților Cosăuţi (Moldova) și Iampil (Ucraina); situația de pe râul Nistru, dar și eliminarea reciprocă a barierelor în comerț.

În context, premierul Ucrainei a precizat că există potențial de cooperare și în alte domenii precum: securitatea energetică, transportul rutier și feroviar, logistica, combaterea comună a pandemiei COVID-19, lupta cu corupția ș.a.

În încheiere, Denys Shmyhal a adresat președintelui Parlamentului și cetățenilor felicitări cu ocazia celei de-a 30-a aniversări a independenței Republicii Moldova și a menționat că a fost onorat să împărtășească bucuria acestei sărbători, aflându-se la Chișinău.

Foto: Parlament

img21006321

img21006321

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!